LS DATA

LS Data opremila novi magacin veledrogerije Vega d.o.o

LS Data opremila novi magacin veledrogerije Vega d.o.o

Saradnja između LS Date i Vega poslovnog sistema, započela je tokom 2016, na samom početku opremanja novog skladišta ovog renomiranog distributera farmaceutskih proizvoda, planirane površine 6500m2, nadomak Valjeva.

Prvi korak je obuhvatao projektovanje WLAN mreže, za koju su odabrani Motorolini AP-ovi sa oznakom AP6521 koje administrira kontroler RFS4010, dok se za rad u skladištu koristi kombinacija oprobanih Psion XT15 terminala na pozicijama ulaza i izlaza robe i Zebra WT41 računara koji omogućavaju pikerima rad sa potpuno slobodnim rukama. Wearable terminali WT41 nude znatno povećanje efikasnosti magacina ukoliko se koriste na adekvatan način u okruženju gde se vrši manipulacija sa pakovanjima malih dimenzija tako da se vrlo često sreću u farmaceutskoj industriji u kojoj predstavljaju neku vrstu zlatnog standarda. Nakon puštanja u rad sistema konvejera i implementacije XT15/WT41 terminala biće to jedno od najsavremenijih skladišta farmaceutskih proizvoda u Srbiji. Novi skladišni prostor, moderna tehnologija i lokalni, isprobani WMS omogućiće Vegi da unapredi poslovne procese isporuka lekova kroz povećanje brzine, tačnosti i sledljivosti.

Vega d.o.o poseduje 30 dostavnih vozila koja su opremljena sistemom za održavanje i praćenje optimalne temperature koja je potrebna za bezbedan transport lekova kao i održavanje hladnog lanca. Roba se transportuje u plastičnim transportnim kutijama specijalne namene tako da je u svakom momentu transporta do kupca zastičena od uticaja sredine.

Vega d.o.o snabdeva više od 1000 privatnih apoteka, sve državne apoteke u Srbiji kao i apoteke pri domovima zdravlja na teritoriji Republike Srbije. Dobitnik je prestižne nagrade Biznis partner 2017, čime je svrstana među 44 najuspešnije kompanije iz jedanaest zemalja regiona.